måndag 15 december 2008

Gå i ide

Ja, de senaste två veckorna känns det ungefär som jag har gått i ide, gömt mig i ett mysigt bo någonstans, borta från vinterkylan och allt plugg.

Detta var ett finare sätt att säga att jag inte har pluggat ordentligt på ett par veckor... Men, det har varit två mysiga veckor, för jag har gjort saker jag gillar och kopplat av från skolan. Man kan väl säga att jag har tagit ut jullovet i förskott så jag ska orka komma igång med saker då, förhoppningsvis. I alla fall, här är lite höjdpunkter från de senaste veckorna (eftersom jag har varit så fruktansvärt inaktiv här):

  • Förra fredagen, KB i Malmö med Johanna, Sofie och Andrea. Träffade massa lustiga människor, hittade en likasinnad kille som jag dansade utflippat med i utkanten av dansgolvet i typ en timme, det var roligt. Vi krockade med folk. Och så Frits, som vi pratade med i början och som kom 5-10 gånger under kvällen och gav en en random kram. Och så avrättningskillen, som pratade med mig och Andrea om avrättningar och inte alls hade koll på hur man dansar ("det är inte dig det är fel på, det är mig") Och så att komma hem tidigt på morgonen för att lägga sig, samtidigt som systern går upp...
  • Läste ut twilight-serien och blev grymt besviken på sista boken. Kändes som fanfiction...
  • Pre-Lussevaka hos Stina med Emma, Stina, Madde och Antonia. EVERYBODY'S GOT A WATER BUFFALO! Väldigt svår att få ur huvudet dagen efter... Jag och Emma blev hungriga, det finns bitmärken i Stinas krukväxt. Vi kokade knäck och såg dålig skräckfilm (och då menar jag riktigt dålig). Madde och Antonia flashade och hade handdukskrig. Stina, Emma och jag åt McDonaldsmat elva på kvällen. Random saker, mycket trevligt (that's what she said!)
  • FIKA! Fikade tre timmar med Stina i torsdags och tre timmar med Linus idag. Klasskamrater, förhållanden, läger, samhället idag, framtiden, sex, utseende samt att man borde ge varandra fler komplimanger. Det är bra fikaämnen det. Väldigt kul att lära känna folk man inte umgåtts mycket med innan, och väldigt kul vilka ämnen man kan komma in på när man känner varandra väldigt väl!
  • Vi har haft en hel del snö, jag och Meng stod ute i snön vid Katte Väst en dag, det var jättefint, jättestora snöflingor. Sådant blir man bara så glad av =) För övrigt består min och Mengs kommunikation mer och mer av internskämt, konstiga ljud och tafsande, det är lustigt så det kan gå, haha.
  • ToK oral gick bra, så det var lönt att göra och jag tyckte om mitt ämne, så det gör mig glad
  • Bio, teater, kyrka, Luciakonsert, julkortsgörande och lussekattsbak (om någon från min f.d. teatergrupp ser det här, jag såg studentteatern sätta upp "Döda Utan Gravar" och jag tycker vi var ungefär lika bra som dem! ;P)
  • DET ÄR SNART LOV!!!!
  • Jag ska till mina kusiner på lovet

Idag gjorde jag ett delkapitel i matte, det var mer än vad jag gjort på väldigt, väldigt länge. Jag tror alla är väldigt skoltrötta nu. Men det är faktiskt okej, man kan inte vara på topp hela tiden, och jag tycker det är viktigt att inte få för mycket skuldkänslor. Ibland måste man gå med på att man inte orkar, sätta sig ner, ta det lugnt och faktiskt ta sig tid att njuta av livet. Metaforiskt sett tror jag det är viktigt att gå i ide ibland, för att ladda batterierna. Kanske behöver man inte dra något gammalt över sig och lägga sig och tjura i ett hörn tills solen kommer tillbaka (även om man kan känna för att göra så ibland), men att koppla av från det vardagliga livet i alla fall, det behöver även vi som inte är björnar.

Haha, sova som en björn, det kan man också göra. (internskämt, sorry).

Water buffalo song: (watch it!!)

Dance of the cucumber:

School house polka

3 kommentarer:

O sa...

LE PEPINO CANTATE!!!!! <3
"the tomato is stupid.. hey wait!!"

för övrigt är internskämt den roligaste kommunikation som finns (nästan), och mat mitt i natten är beroendeframkallande!

Alex sa...

Hahaha, jag älskar Larry & Bob, så himla bäst..."Bob is really angry, I hope he doesn't catch me, it's so hard to run with this sombrero on my head" =D=D Internskämt är också bra <3

stiner sa...

oooooooooookej nu fattar jag. nu hänger jag med igen.