tisdag 24 mars 2009

Helgen och beslutsångest

Oj, längesen jag skrev...
Mock exams dödade mig inte, men kemin dog allt lite. Nu har jag ett revisionschema för tiden innan exams, så det ska jag iaf försöka följa!

Med CAS-portfolio inne i slutet av förra veckan är nu allt som ska in inne. Det är en otrolig lättnad, nu är det "bara" exams kvar.

Helgen blev hastigt och lustigt just väldigt lustig efter ett hastigt beslut att hänga med Stina och Emmo till deep i Malmö. Förfest hos Stina; dricka glögg; in till Malmö, straightkväll på deep, som annars är gayklubb. Drinkar, dansa och karaoke ledd av den underbara transan Fransesca. Jag fattade verkligen inte att det var hon som var han först när Stina snackade med henne/honom!

Jag fattar dock fortfarande inte att Stina fick mig att sjunga... och inte bara det - en låt som "hot stuff" blev det dessutom, plus dålig schlager, haha! Och sen efteråt träffade vi på Marco och jag och Stina sprang och sjöng "hot stuff" på väg till bilen vid fyra på morgonen utan jackor eftersom de låg i bilen.
Skitkul och skitkonstigt...! Det får göras om!

Hum, sen så fortsätter jag fundera på framtiden... medicin eller psykologi? Vad vill jag egentligen?

Medicin
+ Intressant
+ Man får jobb
+ Man kan hjälpa folk konkret
+ Finns chanser till volontärarbete
+ Kan specialisera mig till pediatriker eller psykiater
+ Man lär sig hela tiden nya saker
+ Problemlösning
- Jättelång utbildning
- Jättesvår utbildning
- Begränsat liv utanför studierna på universitetet
- Mest heltidsjobb på professionell nivå

Psykologi
+ Intressant
+ Förstår det och är nyfiken på det, det är lite "min grej"
+ Många olika jobbmöjligheter (forskare, psykolog, socialarbetare etc.)
+ Går att kombinera med skrivande och teater
+ Går att ha roligt på universitetet
+ Problemlösning
- Mer osäkert med arbetsmöjligheter
- Inte särskilt välbetalt
- Flummigt!
- Vänsterländskbundet

Någon som kan komma på något mer?

I vilket fall som tror jag att jag vill till Glasgow, i alla fall nuläget. Och jag är i vilket fall som glad att det finns saker jag känner för att göra, det här är ju inte direkt problem ;)

Nä, nu ska jag plugga, jag återkommer senare med eh, äktenskapliga gräl med en chatbot...

2 kommentarer:

Wellington sa...

Helg, bah. Du fick inte se hur det blev ett familjeprojekt att få ut en uggla ur skorstenen, eller för den delen se far din av misstag dra huvudet av ugglan!

...eller jag kanske snarare ska säga att "du slapp åtminstone."

Angående ditt vägval, och sådana har vi väl diskuterat fram och tillbaka mer än något annat de senaste månaderna, så har jag väl lämnat min åsikt på det mesta men känner ändå att jag måste betona att även om de har en utmanande och uttröttande utbildning så är medicinstudenter inte alls isolerade och utan fritid. Minns att många av de stora spexarna, både i Sverige och utomlands, har varit medicinare. ;)

Därmed inte sagt att det inte är mycket att göra, men det är inte en total social och fritidsmässig katastrof iallafall.

Alex sa...

Haha, ditt sms om det där fick mig att skratta =P

Och nä, det är i och för sig sant att man inte är helt socialt isolerad som medicinelev, fast om det gör valet enklare vet jag då inte ;)